Organiseer een diner feest voor de hele familie

Tafelbladen vol hapjes en drankjes, leuke gesprekken en gezellige spelletjes. Heb je altijd al eens een diner feest voor je familie willen organiseren maar vind je het een nogal overweldigend idee? Geen probleem! In dit artikel vertellen we je welke voorbereidingen je dient te treffen. Wanneer je het simpele stappenplan volgt, zul jij het beste diner feest organiseren!

Uitnodigingen

Wie zou je allemaal op je feest willen hebben? Denk hier goed over na en maak vervolgens uitnodigingen voor deze mensen. Je kunt een digitale uitnodiging sturen via Whatsapp of e-mail, maar je kunt er ook voor kiezen om fysieke uitnodigingskaartjes te kopen of maken. Geef informatie over het feest en laat je gasten weten op welke datum, tijdstip en locatie het diner plaatsvindt. Vraag je gasten ook of zij allergieën of dieetwensen met je delen. Deze informatie is belangrijk voor jou omdat je op basis hiervan de menu’s kunt opstellen. 

Stel het menu samen

Hou. Het. Simpel. Kies voor simpele gerechten met simpele ingrediënten. Niet alleen breng je hierdoor minder tijd in de keuken door, ook garandeer je dat iedereen van je gerechten zal genieten. Bedenk ook of je kiest voor een twee- of driegangenmenu of dat je je gasten voorziet van een aantal kleine hapjes. Vergeet ook het drinken niet. Schenk je alleen fris of koop je ook wat flessen wijn? Houdt bij het samenstellen van het menu rekening met de dieetwensen en allergieën die je gasten doorgegeven hebben. Verder is het belangrijk om niet meer geld dan nodig uit te geven. 

Decoreer de ruimte 

Het is pas een feest wanneer de ruimte gedecoreerd is. Ruim eerst je spullen op en trek een doekje over de tafel. Ook is het aan te raden om de vloer te stofzuigen en te dweilen voordat de gasten komen. Nu komt het leuke deel: decoreren! Versier de tafel met mooie servetten, bloemen, je mooiste borden, glazen en bestek en een chique tafelloper. Zet de kroonluchters aan en zet wat fijne muziek aan. Zo, het feest kan bijna beginnen!

De voorbereidingen

Over een paar uur komen je familieleden al aan om van jouw heerlijke eten te genieten! Je kunt vast wat voorbereidingen treffen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan het snijden van de groente, het marineren van de vis of het vlees en het klaarleggen van de cocktailshaker. Ook kun je vast wat spelletjes neerleggen in de eetkamer.  

De bel gaat en de gasten staan voor de deur, maar jij bent goed voorbereid en je voelt je dus compleet ontspannen. Je hebt zin in lekker eten en plezier met de familie. Dit is precies hoe je je zult voelen wanneer je ons stappenplan volgt. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *