Herfst stoofpotje

Stoofpotje is een gerecht wat met name geschikt is voor de winter en de herfst. Dit recept voor herfst stoofpotje is een heerlijk gerecht voor in de herfst. Het stoofpotje moet ongeveer 1,5 tot 2 uur stoven. De voorbereiding zal maximaal een half uurtje duren. Een herfst stoofpotje heeft wellicht wat tijd nodig om goed op smaak te komen, maar naderhand zullen er vier personen van kunnen smullen.

Ingrediënten

 • 500 gram rundvlees (bijvoorbeeld ribstuk of sukade)
 • 150 gram champignons
 • 150 gram spekblokjes
 • 1 rode ui
 • 1 gewone ui
 • Handvol sperziebonen
 • 2 wortelen
 • Teen knoflook
 • Trappist (half flesje)
 • Twee kruidnagels
 • Twee laurierblaadjes

Verder kan er naar smaak peper en zout, tijm, kaneel en paprikapoeder toegevoegd worden.

Voorbereiding

Snipper de knoflook en snijd de uien in ringen. De wortelen kunnen geschrapt en in plakjes gesneden worden. Van de boontjes hoeven alleen de steeltjes verwijderd te worden. Snijd tevens de champignons in kleine stukjes. De kruidnagels dienen in de laurier gestoken te worden.


Bereiding

Laat wat boter in een pan warm worden. Voeg het vlees, de spek en de ui hieraan toe. Laat dit op hoog vuur aanfruiten. Voeg vervolgens de boontjes, wortel, champignons en de knoflook toe. Laat dit tevens 2 tot 3 minuten stoven op hoog vuur. Blijf dit goed doorroeren. Voeg de trappist en daarna de overige kruiden toe. Zet het vuur lager. Laat het 1,5 tot 2 uur stoven met de deksel op de pan. Het stoofpotje kan eventueel iets ingedikt worden met een bloempapje of wat maïzena.

Serveertips

Serveer dit herfst stoofpotje met puree of wat Vlaamse frieten. Het stoven neemt veel tijd in beslag, daarom kan het handig zijn om dit stoofpotje op een vrije middag of een avond van tevoren te maken. Het stoofpotje hoeft dan – na een dag werken – alleen nog maar opgewarmd te worden.

Summary
recipe image
Recipe Name
Herfst Stoofpotje
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 26 Review(s)

15 Comments

  • Frank says:

   1. samen indrukken op deze pagina “CTR + f ”

   2.champignon invullen in het vak wat verschijnt
   3. dan met de pijltjes door de pagina gaan en dan kom je champignon tegen en zie je wanneer je het moet toevoegen.

   EET SMAKELIJK !

 1. Marije van Gennip says:

  Super lekker! De runderlappen waren echter uitverkocht en ik heb het toen (snel klaar) gemaakt met rundergehakt en stukjes aardappel erdoor. Geen trappist toen toegevoegd, maar wel komijn en een heel klein beetje tomatenketchup (voor het umami effect). We hebben gesmuld! Ik ga het binnenkort nu ook maken zoals jullie n het recept hebben gemaakt. Bedankt!

 2. Barbara Belt says:

  Alhoewel bij recepten vaak een genoemd ingrediënt niet meer terug komt in de bereiding, is het ongelooflijk dat hier overheen gelezen werd.

 3. Gerard says:

  Deze stoofpot vorig jaar 2x gemaakt en nu het herfstweer in aantocht is maak ik hem weer. Erg lekker met lekkere dikke frieten ernaast! En het allerlekkerst met goed vlees van de slager erdoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *