Stoofpotje zoetzuur met ananas en kipdrumsticks

Zeker wanneer je de tijd hebt, is het lekker om eens een (nieuw) recept voor stoofpotje te proberen. Dit recept voor zoetzuur stoofpotje met ananas en kipdrumsticks is zeker het proberen waard. Door de verschillende smaken van zoet en zuur zal je zeker tot een lekker stoofpotje komen. Het heeft wellicht even de tijd nodig, maar dan heb je ook wat. Dit stoofpotje geeft een goede portie voor ongeveer 3 tot 4 personen. De voorbereiding kost 15 minuten. Het stoofpotje moet 60 minuten koken.Ingrediënten

 • 600 gram kipdruksticks
 • 400 milliliter kokosmelk
 • 400 gram tomatenblokjes (blik)
 • 250 gram ananas (stukjes)
 • 5 bosuitjes
 • 2 rode paprika’s
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel kerriepoeder

Bereiding

Kies een diepe en/of grote stoofpan met goede antiaanbaklaag uit. Zet deze op het vuur en laat wat olijfolie warm worden. Doe de drumsticks in de pan. Laat deze aan de buitenkant even aanbakken. Ondertussen kan de knoflook fijngehakt worden. Dit kan samen met de kerriepoeder over de kip gestrooid worden. Laat het kort bakken. Snijd de paprika’s in de stukjes en laat deze kort meebakken.

Vervolgens kunnen de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de kip. Schep het geheel goed om.

Laten stoven

Nu kan het geheel – ongeveer een uur – inkoken op middelhoog vuur. De saus moet een beetje loddig worden. Na drie kwartier kunnen de stukjes ananas erbij. Voeg ook gesneden bosuitjes toe. Schep het weer even om en laat het nog een kwartier pruttelen (in totaal dus een uur). Breng het eventueel nog wat op smaak met wat saus. Wanneer de kip goed gaar is, is het stoofpotje klaar.Tips voor stoofpotje zoetzuur

In plaats van kipdruksticks kun je ook gewone kipfilet gebruiken. Houd er wel rekening mee dat dit veel minder smaak zal geven aan je saus. Dit stoofpotje is lekker om te serveren in combinatie met rijst. Je kunt ook puree of Vlaamse frieten bij dit stoofpotje serveren.

3 Comments

 1. W pekelharing says:

  Zou het iets meer kruiden en een spaanse peper toevoegen.
  Bij mij was het te vochtig dus ik heb het een
  Beetje gebonden met mazena

 2. J. Ossendrijver says:

  Lekker recept. Ik haal alleen op het eind de kip eruit en laat de saus nog verder doorkoken, anders blijft het een erg natte saus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *