3 Zomerse stoofpotjes voor op de BBQ

Wat is er nou lekkerder dan een sappig worstje of een lekkere speklap, vers van de barbeque? Precies, een hele dag met een biertje in het zonnetje zitten en de lekkerste stoofpotjes op BBQ toveren! Het is weer tijd om vrienden en vriendinnen te verzamelen rondom het mooiste meubel in de tuin en te genieten van de lekkerste bbq recepten uit bijvoorbeeld de Dutch Oven! In dit artikel vind jij drie heerlijke stoofpotjes die je kunt klaarmaken op jouw Q!

Kip in bier-stoofpotje

Kip in bier?! Nee het gaat hier niet om een ongelukje tijdens het barbecueën, maar om een heerlijke kippenstoof. Braad de kip eerst goudbruin met wat peper, zout en sambal badjak. Haal de kip vervolgens uit de DO en braad wat uien, knoflook, mosterd, basterdsuiker en bloem aan en leg dan de kip terug in de Dutch Oven. Giet hier nu jouw favoriete biertje overheen, verkruimel wat bouillon en voeg kruiden naar smaak toe (zoals kruidnagel en laurier). Gun het geheel 3 uurtjes en serveer het daarna met frietjes of rijst. Het  is een recept naar eigen smaak, geef het je eigen twist en ontdek de kracht van Kip in bier!

Limburgs Stoofpotje “Zoervleisj”

Zoervleisj, of zoals de rest van Nederland het zegt: Zuurvlees, is een traditioneel Limburgs recept en leent zich perfect voor de BBQ. Het gerecht kent vele recepten op het internet maar de essentie blijft altijd runderlappen met tijd, zuur en zoet! Zuurvlees wordt gemaakt door runderlappen een tijdje in o.a. azijn te laten marineren. Het zuur in de azijn zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt, maar wordt daarna in balans gebracht door appelstroop en peperkoek. Een heerlijk stoofpotje wanneer je er de tijd voor neemt!

Ragout a la bolognese

Voor ons laatste zomerse stoofpotje dalen we nog verder, naar bella Italia, want ook de alom bekende tagliatelle bolognese is heerlijk op de barbecue. Maak er een echte ragout van door het vlees lang en op lage temperatuur te laten pruttelen en serveer het met een grove pasta, zoals zelfgemaakte tagliatelle, zodat de saus lekker kan hechten. Binnen enkele uurtjes heb jij het mediterrane gevoel zo in je eigen achtertuin!

Hou je niet zo van het urenlang staren naar je bbq? Je kunt natuurlijk ook nog altijd gewoon grillen of gourmetten in de achtertuin! Tegenwoordig kun je een gourmetschotel bestellen op het internet en zo heb je makkelijk en snel de hele tafel voorzien van heerlijk eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *